"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

József történetének tanulmányozása közben valaki azt mondta a lelkipásztorának. Nem értem, miért ez a sok szörnyűség? Nem lenne egyszerűbb, ha Isten angyala megjelenne, vagy Isten a maga dicsőségében, és azt mondaná, hogy na akkor nincs szükség erre a sok szörnyűségre, József, te egy elkényeztetett gyerek vagy, vegyél vissza, nem lesz jó vége. Jákób, ne kivételezz a gyerekekkel, amúgy kezdjetek el spórolni,

Mi az, hogy szomjas a szívünk? Kerültünk már olyan helyzetbe, mikor valamit otthon/iskolában segítettünk, valami jót tettünk, és anya vagy apa, vagy a tanító nem dicsért meg érte?

Olyankor is úgy vágynánk a jó szóra, legalább egy köszönömre, és ha nem kapjuk meg, az valóban hasonló érzés, mikor nagy szomjasan egy pohár hideg vízre vágynánk, de senki nem akar adni.

Mi az újjászületés?

6 szeptember 2020

"Amikor egy gyermek a világra jön, akkor érzékeli és hallja maga körül valamilyen szinten a világot. Amikor valaki újjászületik, akkor elkezdi érzékelni azokat a lelki valóságokat, amelyeket addig nem tudott. Lehet, hogy ezek a lelki valóságok láthatatlanok voltak számodra. Hirtelen érzékelhetővé válnak, mert kapsz egy új érzékenységet mindennek a megtapasztalására. Jézus azt mondja, hogy aki újjászületett az meglátja az Isten országát. Miért mondja ezt? Mert enélkül nem fogod érzékelni. Lehet, hogy sokat hallottál róla, lehet hogy van róla elképzelésed, de amikor újjászülettél, akkor meglátod. Ez egy spirituális valóság, nem fizikai. Amikor Isten újjászüli a szívünket, akkor egyszer csak az történik, hogy valaki aki lehet, hogy egész életében hallotta azt Igét, most azt mondja, hogy ismertem egész életemben ezt az Igét a Bibliából, de most mégis olyan, mintha valaki felkapcsolta volna a villanyt. Vagy mindig is tudtam, hogy Isten szeret engem, de most érzem ezt. Kezd valóságossá válni a hitem, elkezdem érzékelni és tapasztalni az Istent."

 

(A fenti idézet részlet az igehirdetésből)

Faragó Csaba, Dunaharaszti református lelkipásztor szolgálata Taksonyban.

És Jézus egész élete arról szól, hogy kapcsolódni szeretne, mindazokhoz, akik megfáradtak, akik bűnösök, akiknek az élete összetört, akik gyászban vannak. ÉS valahogy érdekes módon azt látjuk, hogy akik Jézushoz kapcsolódnak, jobban lesznek. Akik vele folytatják, azoknak az élete megváltozik.

És Jézus az egyetlen biztos pontot, az Atyával való kapcsolatát is elveszíti azért, hogy te meg én kapcsolódni tudjunk. Mert a kereszten az Atya elhagyja egy szempillantásra, és Jézus átéli a teljes kapcsolat nélküliséget, azért, hogy te és én most rajta keresztül kapcsolódj az Atyához. Mert mi nem tudjuk lemosni magunkról a tisztátalanságot, mi nem tudjuk a saját bűneinket eltörölni, de Jézus eltörölte, hiszen meghalt azokért. 

1. oldal / 14

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…