"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Fiatal konfirmandusok - ifisek

20 január 2017
(0 votes)
Author :   lelkesz

Gyülekezetünkben az iskolai hitoktatás mellett konfirmációi oktatást is végzünk, ami már nem iskolai keretek között zajlik.

A serdülő konfirmandusok felkészítése gyülekezetünkben két éven keresztül történik. Első évben Biblia ismeretet tanítunk, a második évben kátét. A fiatalok a második év után tesznek bizonyságot hitükről és válnak a gyülekezet úrvacsorázó tagjaivá. A 2011-es évben indult az első önálló taksonyi csoport 9 fővel, akik 2013 Pünkösdjén tettek bizonyságot hitükről.

A konfirmáció azonban nem csak pusztán az ismeret elsajátításáról szól, hanem a közösség formálásról és egy új közösség megalakulásáról is. A két év alatt igyekszünk a fiatalok számára olyan programokat szervezni, amelyek során egymást jobban megismerhetik, és jó reménység szerint a konfirmáció után is megmaradnak a gyülekezet közösségében egy ifjúsági csoportként. 

Az első csoport után várnunk kellett, hiszen két év elteltével tudtunk új csoportot indítani, akikkel jó reménység szerint elindul egy folyamatos konfirmációs képzés. Fontosnak tartjuk, hogy megismerjék a fiatalok azt a Krisztust, aki az ő életüknek is megváltója és segítője.

A fiatal konfirmandusok képzéséről és a képzés formáiról és időpontjáról érdeklődni lehet Stefán Attila lelkipásztornál, a kapcsolatok menüpont alatt.

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…