"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Gyülekezeti BIbliaóra

12 december 2011
(0 votes)
Author :  

Bibliaórák gyülekezetünkben

Özv. Szűcs Sándorné vagyok, a Taksonyi Református Missziói Egyházközség tagja. A házi bibliaórás közösség rendszeres látogatója.

A ’70-es években költöztünk Taksonyba Szabolcs megyéből, és olyan bedolgozást sikerült találnom, amit otthon tudtam végezni. Ez a munkám azonban nagyon hamar megszűnt.

1982-ben a férjem egy balesetben életét vesztette, és én itt maradtam egyedül. A lányom férjhez ment, fiam megnősült. Nagyon nehezen találtam újra munkát, hiszen ismeretlen voltam mindenfelé. De végül sikerült munkát találnom, Csepelre jártam dolgozni.

Munkába menet a Dunaharaszti buszmegállóban mindig beszélgetett velem egy néni, és gyakran kérdezte, hogy én milyen vallású vagyok, majd egyszer elmondtam, hogy református, és elmondtam azt a szívfájdalmamat is, amit a templom hiánya okozott, hiszen akkor még nem volt Taksonyban református templom. És akkor Ida néni (akinek a nevét is megtudtam később) elmosolyodott, és nagy szeretettel mondta, hogy náluk van szerdánként református bibliaóra, és Faragó Tibor dunaharaszti lelkipásztor jár át, ő tartja, és az istentisztelet is náluk van vasárnaponként. Nagyon megörültem a hír hallatán, és el is mentem a következő alkalomra, amikor kiderült számomra, hogy bizony vannak ott ismerősök, nem vagyok egyedül. Igyekeztem minden alkalmon részt venni, sok erőt adtak nekem akkor is és azóta is ezek a bibliaórák és az ott jelenlévő közösség.

Kis idő múlva felépült az imaházunk is, és a szerdai bibliaórákat immáron ott tartottuk. Eleinte kevesen voltunk, majd arra gondoltunk, hogy akkor tartsuk meg házanként, hátha a környező utcákból könnyebben el tudnak jönni azok is, akik már nehezen közlekednek, ha messzire kell menni. Egyre többen lettünk ezeken az alkalmakon, és én is igyekeztem többeket hívogatni.

Ebben az évben kéthetente jövünk össze, és tartjuk a bibliaórákat mindig az előre leegyeztetett házaknál, és próbáljuk megélni a töredelmes hitünket Jézus Krisztus tanítása szerint.

Minden kedves érdeklődőt várunk bibliaóráinkra!

 

Özv. Szűcs Sándorné (Irénke néni)

gyülekezeti tag

2325 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Virág utca 6.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…