"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Gyülekezetünk diakóniai szolgálatáról

21 január 2017
(0 votes)
Author :  

 A 2013-as évben gyülekezetünkben két új bizottság alakult, a Missziói és a Diakóniai bizottság. Ez utóbbi szolgálatáról szeretnék itt pár gondolatot leírni.

Gyülekezetünk felelősnek érzi magát a Taksonyban élő és sokszor nélkülöző emberek iránt. Sajnos az elmúlt évek gazdasági helyzete miatt nagyon sok család eladósodott, nagyon sokaknak problémát okoz a napi élelmiszer adag beszerzése is. Látva ezt a problémát, Isten a szívünkre helyezte, hogy lehetőségeinkhez mérten próbáljunk meg segíteni a nehéz helyzetbe jutott embereken.
Gyülekezetünk úgy igyekszik ezt megtenni, hogy nyitott szemmel és füllel él a környezete felé, és ha valamilyen nehéz helyzetben lévő egyén vagy család elé kerül, akkor abban a konkrét helyzetben próbálunk segítséget nyújtani. 
Előfordult az elmúlt időben, hogy ruhabörzét szerveztünk, hogy tartós élelmiszer csomagokat gyűjtöttünk, vagy éppen fát aprítottunk, de ha kellett, akkor mosógépet szereztünk, vagy épp valami mást, amivel a környezetünkben élő emberek életét könnyebbé tehettük.

Igyekszünk továbbra is a lenti Ige fényében végezni a diakóniai szolgálatunkat.

 

"Mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, jövevény voltam és befogadtatok, mezítelen voltam és fölruháztatok, beteg voltam és meglátogattatok, börtönben voltam és eljöttetek hozzám. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesnek, hogy tápláltunk volna, vagy szomjasnak, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk vándornak, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelenül, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy fölkerestünk volna? A király pedig így felel: Bizony mondom nektek: amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." Máté 25: 35-40

5093 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…