"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Lelkipásztorunk

19 január 2017
(0 votes)
Author :  

Stefán Attila lelkipásztor

1986-ban születtem Kárpátalján, Beregújfaluban. Elemi iskolába ide jártam négy évig, majd egy nyolc osztályos gimnáziumban folytattam tanulmányaimat Beregszászban.

A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar gimnázium az egyetlen nyolc osztályos magyar nyelvű gimnázium Ukrajnában.

Már gyerekkoromtól eljártam templomba, és szorgalmasan részt vettem a hittanórákon, gyülekezeti gyerektáborokban, majd később az ifjúsági alkalmakon is. De eleinte én is még csak úgy, mint a többi velem egykorú gyermek, mentem, mert jól éreztem magam ott, jó volt a többiekkel együtt lenni, játszani, énekelni, de nem jelentett számomra többet az egész.

Mikor konfirmálásra került a sor, akkor gondolkodtam igazán el azon, hogy mit is jelent számomra a konfirmáció, és mit is jelentettek számomra azok a dolgok, amiket megélhettem. Akkor jutottam el odáig, hogy Istennek szánjam oda életemet, és kértem tőle, hogy az addigi hűtlenségeimet, és bűneimet törölje el, és adjon egy új, tiszta életet. Konfirmációs igém volt számomra a legmeghatározóbb ebben a folyamatban, amivel Isten üzent nekem. Ézsaiás 44, 22 által:„Eltörlöm hűtlenségedet, mint a felleget, vétkeidet, mint a felhőt, térj hozzám, mert megváltottalak.” Számomra ez az Ige akkor nagyon meghatározó volt, mert megértettem, hogy mit is jelent ez az én életemre nézve. Bekapcsolódtam a gyülekezetünkbe a szolgálatok terén is, így többekkel felváltva jártunk házi bibliaórákra, és egy-egy igét vittünk az oda összegyülekezőknek.

Teológiai tanulmányaimat már céltudatosan kezdtem el, úgy készültem az érettségire is, hogy én teológiára szeretnék menni, és éreztem azt, hogy Isten elhívott engem, hogy így szolgáljam Őt. 2004-ben sikeres felvételt nyertem a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karára, és az ott töltött öt év alatt sok mindent tanulhattam, és készülhettem arra a szolgálatra, amit 2009-ben kezdhettem el a Dunaharaszti Református Egyházközségben, mint hatodéves teológus.

Számomra egy nagy lépés az, hogy hatodéves gyülekezeti gyakorlatom, és beosztott lelkészi évem után 2012. január 1-jétől a Taksonyi Református Missziói Egyházközségben szolgálhatok. Itt nagy kihívások elé állít Isten, és én alázatos szívvel rendelem magamat alá az Ő akaratának.

2007. augusztus 18-án megnősültem, majd az Isten kegyelméből csodálatos ajándékként 2013. március 6-án megszületett Azár Sámuel, kisfiúnk, majd 2018. március 21-én kislányunk, Alina. Így már négyen élünk és szolgálunk Taksonyban, igyekszünk teljesíteni mindazt, amit Krisztus ránk bízott.

 

Soli Deo Gloria!

41788 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…