"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Tájékoztató egyházfenntartói járulékokról

21 január 2017
(0 votes)
Author :  

Gyülekezetünk presbitériuma a 2017. év januárjától az egyházfenntartói járulékok minimum összegét a következőkben határozta meg:

  • nyugdíjasoknak és 18 év feletti tanulóknak     5000 Ft/fő/év
  • dolgozóknak        6000 Ft/fő/év


Miért is van az egyházfenntartói járulék?

Gyülekezetünk anyagi élete az egyháztagok felajánlott adományaiból biztosított, vagyis az államtól, az iskolai hitoktatásért végzett szolgálatunk kivételével, semminemű támogatás nem kapunk! Ugyanez igaz a Közegyház számára felajánlott 1%-ra is. Azt a Magyarországi Református Egyház leginkább a közintézményeire (kórházaira, szociális intézményeire, iskolára és egyéb feladatokra fordítja. 
Gyülekezetünk teljesen önfenntartó! Így a templom és gyülekezeti termek fűtése, világítása, karbantartása, a különböző szolgálatok és gyülekezeti programok finanszírozása, a kifelé való szociális és egyéb adományok, a lelkipásztorok javadalma, és még sok egyéb dolog anyagi fedezete az egyháztagok adományaiból tevődik össze. 
    
A templomba rendszeresen járók perselypénze és a különféle céladományok mellett, gyülekezetünk bevételeinek jelentős hányadát teszik ki az egyházfenntartói járulékok befizetése. Amikor tehát arra kérjük a magukat reformátusnak vallókat, akik a templomba járást nem, vagy csak a nagyünnepeken gyakorolják, hogy az egyházfenntartói járulékot fizessék be, akkor nem azt várjuk, hogy ők tartsák el a gyülekezetet. Mindössze azt szeretnénk, hogy éves szinten egy minimálisnak mondható összeggel járuljanak hozzá egyházunk, gyülekezetünk életéhez. Ezzel együtt reméljük és imádkozunk azért, hogy gyülekezetünk a Taksonyban élőket, különösen is a reformátusokat minél nagyobb számban részesíteni tudja a maga, és még inkább Isten gazdagságából.


Hogyan fizetjük?

Az egyházfenntartói járulékot rendszerint egy összegben szokták befizetni, s lehetőség szerint az év első felében. Az adakozásban arra kérünk mindenkit, hogy maga hozza be adományát. A járulék rendezésére lehetőség van vasárnapi istentiszteleteink előtt 8.30 órától templomunkban, illetve a hivatali időben a lelkészi hivatalban. A technika fejlődésével élve az egyházfenntartói járulékot átutalással is el lehet küldeni gyülekezetünknek, ez esetben kérjük a közleményeknél feltüntetni: "egyházfenntartói járulék, név, cím". 
Számlavezető bankunk: OTP Bank Nyrt.: 11784009-20602398
  • Custom text: Miért is van egyházfenntartói járulék?
5664 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…