"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Temetés

05 december 2011
(0 votes)
Author :  

Gyászhír esetén...

"Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít." Jób 5,18

Amikor a halál rontásával állunk szemben, úgy tűnik, hogy Isten nagyon távoli, mintha elrejtőzött volna. A halállal szemben tehetetlenek vagyunk, mégis hisszük, hogy Jézus halála megváltoztatta a halál természetét. Ő helyettünk szenvedett, hogy sorsunk ne az örök halál legyen.

A halálhír sokkol minket. Napokig nem tudjuk elhinni, s hetekig, hónapokig nem tudjuk feldolgozni azt a tényt, hogy kedves szerettünk már nincs velünk. Pedig sok a tennivaló, meg kell szervezni a temetést, hozzá kell szokni egy új életformához.

Gyülekezetünkben Isten szavának vigasztalásával fogadjuk a gyászolókat. Ha a temetés időpontját szeretné egyeztetni a lelkipásztorral, vagy csak beszélgetni szeretne a fájdalomról, amit átél, keressen a lelkészi hivatalban, hívjon a honlapon található telefonszámon, vagy írjon elektronikus levelet.

Temetésbejelentés esetén kérjük, hogy a halotti anyakönyvi kivonatot hozza magával.

20340 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…