"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Stefán Attila

Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sok szeretettel várunk mindenkit a Békesség Házában viárgvasárnapi istentiszteletünkre. A gyerekek szolgálatával tesszük színesebbé ezt az ünnepet. Jézus az igazi Király, ünnepeljük Őt együtt! 

Patricia St. Johns, keresztény gyermekkönyv írótól olvastam. Az amerikai vadnyugat egyik eldugott aranyásó településére egy nap egy asszony érkezett, aki gyermeket szült, de a szülésben meghalt. Az egyik aranyásó megszánta a gyereket, magához vette. De amikor le akarta fektetni, rájött, hogy a kunyhójában piszok, rendetlenség van, nincs hová tenni a kicsit. Kénytelen volt hát nekiállni, kitakarítani, helyet készíteni.

Volt egyszer egy madár. Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő színes tollakkal áldotta meg a sors. Az olyan állat, amely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt is, aki nézi. Egy napon megpillantotta ezt a madarat egy nő és beleszeretett. Az ámulattól tátott szájjal figyelte a repülését, a szíve hevesebben vert, a szeme szerelmesen csillogott.

Hadd hozzak egy példát. Mondjuk azt, hogy ejtőernyőzni szeretnék, vagyis kiugrani egy gépből, hogy átéljük ezt a nagy élményt. Tegyük fel, hogy az úton, ami a repülőtérre visz, belemész egy kátyúba, a kocsi kezelhetetlenné válik és nekimész egy oszlopnak. Már nem  fogsz ugrani, akár képesnek érzed magad rá, akár nem, mert a lehetőség elszállt azzal, hogy várod az autómentőt, hogy elszállítsa a kocsidat. A lehetőség szabadsága odavan.

Alapítvány

Köszönjük, ha ön is támogatja a TAREMA Taksonyi Reménység Alapítvány munkáját adója 1%-val. Az alapítvány trevékenységéről bővebben olvashat ide kattintva.

Olvastam egy érdekes cikket és egy tanulmányt, amit szeretnék veletek megosztani, hogy segítse kicsit megértenünk a mai igét. A cikk egy bálnáról szólt, ami annyira bátor volt, hogy egészen elmerészkedett egy sekély vízszakaszra, ahonnan már nem tudott visszafordulni. Mivel ezen a szakaszon viszonylag sok volt a túrista, ezért mindenki igyekezett segítséget hívni, és maga is segíteni, hogy a bálna visszakerüljön az őt megillető szabadságba, ahol teljes életet élhet. Hosszú és kitartó munka után sikerült őt visszaterelni a mély vízbe,

A taksonyi reformátusok megtartották első istentiszteletüket a Békesség Házában, amelyre 2019. március 10-én került sor. Az erről szóló képes beszámolót megtekinthetik itt.

 

Készülve a mai napra, kutakodtam kicsit a régebbi iratok között, és nagy kincsre leltem. Találtam két írást, az egyik 1987-ből, a másik 1992-ből származik, Faragó Tibor nagytiszteletű úr írásai ezek, az utóbbit május 24-én mondta el, amikor felszentelték a Virág utcai imaházat. Két ige szerepel bennük, az 1987-es alapkőletételkor az állt a meghívón, 1 Péter 2,5.

1. oldal / 7

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…