"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Máté evangéliuma sorozat 13. rész

27 március 2022
(0 votes)
Author :  
font size +

Textus: Máté 11, 2-6

Nagyon nehéz nekünk elkülönítenünk magunkban Jézus ajándékait magától Jézustól. Mert amikor először magunkhoz öleljük őt, olyan sok mindent kapunk tőle. Gyakran úgy vagyunk, mint a szerelmesek: minden ragyogó, gyönyörű, sugárzó, boldog. Annyi minden adatik, annyi minden jóra fordul.

Azután jönnek a nehezebb napok. Kopik a ragyogás, foszlik a gyönyörűség… Már nem vagyunk fiatal szerelmesek, már nehézségek vannak a gyerekekkel, küszködünk az anyagiakkal…. Megütközünk, csalódtunk, szétmegyünk? Vagy szeretjük még egymást? Igen. De telnek az évek. Itt fáj, ott fáj, ráncosodunk, betegeskedünk – megbotránkozunk? Vagy szeretjük még egymást? Igen, még jobban! Azután eljön a nap, amikor egyikük már nem tud felkelni az ágyból, a másikuk ápolására szorul. Megbotránkozik a másik? Azt mondja, hogy tehetsz ilyet velem? Vagy szereti, még mindig, egyre jobban szereti?

József a börtönben miután testvérei eladják, Potifárné meghazudtolja – bízhat-e még? „De az Úr Józseffel volt…”. Jeremiás, amikor ciszternába vetik; panaszkodik Istennek, de megmarad nála. Sidrák, Misák és Abednégó a tüzes kemencében… „de még ha nem tenné is”. Dániel az oroszlánok vermében… Keresztelő János a börtönben… Jézus Krisztus a kereszten… Boldog, aki nem botránkozik meg akkor, amikor lemeztelenedik a hit. Amikor nincsenek megfogható anyagi áldások, amikor nincsen szabadság, amikor nincsen igazságuk, amikor halál közelében vannak – de bíznak és hisznek.

About the author

939 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…