"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Máté evangéliuma sorozat 10. rész

06 március 2022
(0 votes)
Author :  
font size +

Textus: Máté 8, 1-34

Azt gondolom, hogy az elmúlt napokban egyre többen azzal a kérdéssel foglalkoznak, hogy vajon kinél összpontosul a világ legnagyobb hatalma? Vajon Putyin az, aki ezt birtokolja, vagy Amerikai kézben van az erősebb hatalom, esetleg Kína, csak most ő a partvonalról figyel és nem tesz semmit? Kinél van a legnagyobb hatalom? Ki az, akinek bele kellene szólni ebbe a mostani helyzetbe, hogy rend legyen?

Ki az, aki a puszta jelenlétével képes arra, hogy rendet tegyen. Akinek talán még fegyverekre sem lenne szüksége, csak egy-két jól célzott mondatra és szóra, mindennek egy szempillantás alatt neten véget? És egészen biztos vagyok abban, hogy ha lenne ilyen ember a világon, akkor azt mindenki áhítattal várná, hogy jelenjen meg és csináljon valamit. Hiszen mindenki fél valamennyire. Még az is, akinek nincs közvetlen érintettsége, tudja, hogy itt percek alatt olyan helyzet eszkalálódhat, amire nem is számítunk, de félelmetes lehet mindannyiunk számára.

About the author

998 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…