"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Hogyan léphetek kapcsolatba Istennel?

16 augusztus 2020
(0 votes)
Author :  
font size +

És Jézus egész élete arról szól, hogy kapcsolódni szeretne, mindazokhoz, akik megfáradtak, akik bűnösök, akiknek az élete összetört, akik gyászban vannak. ÉS valahogy érdekes módon azt látjuk, hogy akik Jézushoz kapcsolódnak, jobban lesznek. Akik vele folytatják, azoknak az élete megváltozik.

És Jézus az egyetlen biztos pontot, az Atyával való kapcsolatát is elveszíti azért, hogy te meg én kapcsolódni tudjunk. Mert a kereszten az Atya elhagyja egy szempillantásra, és Jézus átéli a teljes kapcsolat nélküliséget, azért, hogy te és én most rajta keresztül kapcsolódj az Atyához. Mert mi nem tudjuk lemosni magunkról a tisztátalanságot, mi nem tudjuk a saját bűneinket eltörölni, de Jézus eltörölte, hiszen meghalt azokért. 

Ez azt jelenti, hogy ugyan sem én sem te nem érdemeljük meg azt, hogy Isten segítsen nekünk, beszéljen velünk, megvigasztaljon minket, de amikor Jézusra tekint, akkor egészen másként lát téged, mert a te bűneidért, már elhagyta Jézust, hogy téged soha ne kelljen elhagynia. Ezért ez a legbiztosabb kapcsolat, mert még a halálon is túlmutat. Hiszen ez a kapcsolat nem szűnik meg az életünkkel.

About the author

281 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…