"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Álljatok meg a hitben

02 augusztus 2020
(1 Vote)
Author :  
font size +

Ha már a Korintusba írt levélből olvastam fel, emlékezzünk meg egy érdekes görög férfiról, a korinthoszi kereskedők példaképéről, a ravasz Sziszüphoszról, aki furcsa viszonyt ápolt az Istenekkel.

Hírnevét sok mindennek köszönhetné, hiszen képes volt megkötözni és bilincsbe verni a halált (Thanatoszt), lehetne így a húsvéti örömhír nagykövete. Képes volt átverni az alvilág urát (Hádészt), hogy az visszaengedje az életbe, hogy megbüntesse a feleségét, aki nem temette el, lehetne ezzel a férjek mintapéldája. 

De neve nem ezekkel a „dicső” tettekkel fonódik egybe, hanem a leghiábavalóbb munka végzésével, hiszen az istenek azzal büntetik, hogy egy hatalmas követ kell felfelé görgetnie egy hegyoldalon, amely mindig a cél előtt visszagurul, s ő kezdheti elölről a munkáját. Ez a hiábavaló fáradozás. Aminek nincsen értelme, mert a vége mindig ugyanaz: le és fel, minden áldott nap, míg csak világ a világ. Ez a sziszüfoszi munka. Ismeritek ezt ugye?

Megkockáztatom, aki nem hiszi, hogy Isten feltámasztotta Krisztust és minket is feltámaszt, az ilyen hiábavaló fáradozásokkal terheli meg az életét. Építünk, szeretünk, tanulunk, gyűjtünk, boldogulunk, de ha a halállal minden véget ér, akkor minden, amit teszünk, az hiábavaló fáradozás. 

About the author

36 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…