"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Istennek gondja van rátok!

29 március 2020
(1 Vote)
Author :  
font size +

Textus: 1 Péter 5, 6-11

Hadd osszak meg veletek egy talán általatok is ismert történetet. Mélyen megrendített, hogy egy olasz város esperese, Giuseppe Berardelli atya – akinek plébániai közössége vásárolt egy lélegeztetőgépet – úgy döntött, lemond a gépről, hogy egy nála fiatalabbnak jusson.” 72 éves volt, más betegséggel is küzdött, de azt mondta, hogy inkább ő elmegy azért, hogy más élhessen.

Egy másik történet egy orvosról szól, aki az írás szerint a tudományban hitt, és szüleit nem tartotta normálisnak azért, mert templomba jártak. De amikor százával jöttek a betegek és sokszor döntést kellett hozni, hogy ki éljen és ki haljon meg, akkor úgy érezte, hogy ott vége minden tudásnak. Volt egy 75 éves lelkipásztor, aki betegen került be a kórházba, de minden ember mellé odaült és a Bibliájából olvasott nekik, hogy békességre találjanak. Ha volt kis idejük, ők is odaültek és hallgatták. ÉS megrögzött ateistaként oda jutottak, hogy Istennél békére leltek. A lelkipásztor is belehalt a betegségbe, de valamit mégis hagyott nekik, azt a békességet, amit Isten ígért az őt szeretőknek. Meg kellett alázzák magukat Isten előtt, hogy átéljék azt, amit Péter apostol mond a gyülekezetnek, hogy Isten felmagasztal, és átélhetem, hogy Ő gondoskodik.

(folytatás a videóban)

About the author

422 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…