"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Ember vs. hód... Hogyan dolgozunk? I. Thesszalónikai levél 5. rész

09 február 2020
(0 votes)
Author :  
font size +

Van egy kérdés, amit feltettem magamnak az igehirdetésre készülve, és amit most nektek is szeretnék feltenni. Mi különbözteti meg az embert a hódtól?

A készülésem során annak a lényegét próbáltam megérteni, hogy mi is a munka? Mert amit ma reggel szeretném, hogy megértsünk, az az, hogy mit jelent a munkánk az Isten szemszögéből? Miért akarta Isten, hogy dolgozzunk? Hogyan lehet összeegyeztetni a munkánkat a keresztyénségünkkel? Ha felfedezzük azt, hogy Isten hogyan gondolkodik a munkáról, és miért adta azt nekünk, akkor az életünknek egy nagy része, ami sokszor úgy tűnhet, hogy annyira elkülönül a vallástól és a hittől, ugyanolyan Istenközpontú lehet, mint bármilyen vallásos cselekedetünk. 

Mert keresztyénnek lenni azt jelenti, hogy az egész életünk, beleértve a munkánkat is összehangolódik az Isten akaratával, amit a Szentírásban kijelentett. Ennek megértése érdekében szeretnék ma négy okot felsorolni, hogy lássuk, miért adta nekünk Isten a munkát!

(folytatás az igehirdetésben...)

About the author

92 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…