"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Elveszett megmenekülésünk minden reménye

20 január 2020
(0 votes)
Author :  
font size +

És lehet, hogy azt is megkérdeztétek néha, hogy hol van Isten egy-egy ilyen helyzetben? De átélhettétek azt is, hogy mások mentek oda hozzátok, és várták volna, hogy majd ti segítetek nekik, majd ti lesztek a kapaszkodók, hiszen ti hisztek, ti tudtok imádkozni, és azt éreztétek, hogy nem tudok segíteni. Nem vagyok elég erős. Világosságot kerestek nálatok, de ti nem tudtatok világítani. Mibe kapaszkodjunk egy-egy ilyen viharban?

Arra hívlak titeket, hogy kapaszkodjunk abba, aki ezt velünk együtt átéli.

Van egy nagyon nehezen elfogadható mondat a Bibliában. Az evangéliumokban találjuk ezt, Jézus szavai között, mégpedig azoknak a szavaknak az egyike, amit a kereszten mond el: “Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?” Jézus átéli azt, amit a hajó utasai, átéli azt a félelmet és fájdalmat, hogy egyedül van. 

Sötétség borít be mindent. Nincs nagyobb sötétség, mint Isten eltávozása, az Atya elfordulása. Mert Jézus ezen a ponton elveszíti az Atyát… Az Atya tekintetét, az Atya szeretetét, az Atya biztonságát… Elveszíti az Atya világosságát. Egyszer csak "nincs Isten." Nincs Isten, nincs semmi, nincs remény. Sötétség és ridegség. Majd a felfakadó panasz kiáltás ahhoz, aki nincs ott, aki már nem figyel: Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?

 

(folytatás az igehirdetésben...)

 

Az istentisztelet az ökumenikus imahét 2. alkalmán hangzott el Dunaharasztin, az evangélikus templomban. Az alapige ApCsel 27, 20

About the author

118 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…