Print this page

Kiérdemelhetem az Isten szeretetét?

20 január 2019
(0 votes)
Author :  
font size +

Amikor keresztyénségről beszélünk, nagyon fontos elmondani, hogy a keresztyénség nem valamiféle erkölcsjavító intézet, ahová elküldik a rosszfiúkat, vagy rosszlányokat, aztán amikor hazamennek egy idő után, akkor megjavultak. Meg vagyok győződve arról, hogy a világ így látja a keresztyénséget, és sok esetben ezért is mondják azt, amikor meghívunk ide valakit, hogy nem vagyok én bűnös. Nem vagyok én rossz ember, hogy nekem hinnem kelljen, vagy templomba járnom.

A keresztyénség Istennek arról a nagy munkájáról szól, hogy az ember és az Isten kapcsolatát helyreállítsa. A keresztyénség a világegyetem legnagyobb problémájával foglalkozik, hogy az ember elidegenedett az Istentől, és az Ő haragja súlyt le ránk, ha ez a helyzet így marad, amivel szerintem senki nem szeretne találkozni.

About the author

2620 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…