"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Egyszer már meghaltam

13 január 2019
(0 votes)
Author :  
font size +

Mit jelent az, hogy feladom az életemet? Nagyon nehéz ez, mert nehéz azonosulni azzal, hogy valamit elveszíthetek, még akkor is, ha valahol tudom, hogy egy veszteség sok nyereséggel járhat számomra.

Elég gyakran játszunk Azárral társasjátékot, vagy billiárdot, vagy valamilyen más jellegű játékot, amiben természetszerű az, hogy valaki nyer, valaki pedig veszít.

Van, amiben elég ügyes, és van, amiben még fejlődnie kell, ezért előfordul, hogy nem nyer, és amikor nem nyer, akkor ezt nem tudja elfogadni, és addig akar ismétlést, amíg nem engedjük, hogy ő nyerjen, vagy nem ígérünk a veszteség helyett valami kézzelfogható ajándékot (édességet), ami vigasztalásul lehet a számára. Tisztában vagyok azzal is, hogy a lélektani fejlődésének jelenlegi szakaszában neki fontos az, hogy győzzön, de azt érzékelem, hogy ez nem csak az 5-7 évesek problémája, hanem az egész társadalom problémája. Nem tudunk veszíteni. Mert elveszíteni valamit fájdalmas, legyőzöttnek lenni fájdalmas, és mi magyarok már annyiszor megéltük azt, hogy veszítettünk. Mi most már győzni akarunk!

Pedig Pál arról beszél, hogy addig nem tapasztalod meg a Krisztus szeretetét és kegyelmét az életedben, amíg meg nem érted, mit jelent elveszíteni, feladni az életed. 

Folytatásért kattints a lejátszóra...

About the author

2780 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…