"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

A sikertréner, avagy mi az igazság

01 január 2019
(1 Vote)
Author :  
font size +

Volt egyszer egy ember, aki szegény volt, mint a templom egere. Semmije sem volt, csak egy beteg, girhes, göthös szamara. Egyik este aztán kimúlt a beteg pára is, így a szegény ember végképp földönfutóvá vált. A szegény ember sokat töprengett, tipródott magában, hogy vajon miért ilyen szerencsétlen az élete, s vajon mit tehetne magáért, hogy jobbra forduljon a sora.

Ekkor aztán nagy ötlete támadt: elhíresztelte a környéken, hogy öttalléros sorsjegyeket fog árulni, és hogy a sorsolás fődíja egy szamár lesz. Tolongtak az emberek, hiszen öt tallérért egy életerős szamárhoz jutni igen jó lehetőségnek tűnt mindenki számára. Több ezren vásároltak a sorsjegyből, így a szegény ember egyszeriben megtollasodott. Napok alatt felújította kidőlt-bedőlt házikóját, elegáns ruhákat varratott magának, még egy takaros kis kerti tavat is építtetett az udvarára. Eljött a sorsolás napja, amikor a sok reménykedő sorsjegy-tulajdonos mind megjelent az ember háza előtt. Persze mindenki szerette volna megnézni a fődíjként beígért szamarat, ám a szegény ember azt mondta: "Hátul van a szamár a karámban, nem hozom ide elétek, mert ijedős fajta, hanem majd a sorsolás után a nyertessel előhozzuk. Látjátok, milyen tehetős ember vagyok, csak nem gondoljátok komolyan, hogy becsaplak titeket és még egy szamaram sincs...!" Így aztán az emberek megnyugodtak, és nagy várakozások közt elkezdődött a sorsolás... (Folytatás az igehirdetésben)

About the author

3068 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…