"Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest." Matthew 11, 28

Tanévnyitó istentisztelet

13 September 2020
(0 votes)
Author :  
font size +

Mi az, hogy szomjas a szívünk? Kerültünk már olyan helyzetbe, mikor valamit otthon/iskolában segítettünk, valami jót tettünk, és anya vagy apa, vagy a tanító nem dicsért meg érte?

Olyankor is úgy vágynánk a jó szóra, legalább egy köszönömre, és ha nem kapjuk meg, az valóban hasonló érzés, mikor nagy szomjasan egy pohár hideg vízre vágynánk, de senki nem akar adni.

Attól félek, ahogy nagyobbak leszünk, sőt felnőttként egyre többször tapasztalhatjuk meg a szív, a lélek szomjúságát. Mikor végezzük a munkánkat, küzdünk a hétköznapok terheivel, mindent szépen elrendezünk magunk körül, de érezzük, hogy odabenn, ott legbelül valami többre vágynánk, nem érezzük azt, hogy valaki elismerné, vagy azt, hogy ez elég lenne…

Valami olyanra, amiben azt érezzük, hogy biztonságban vagyok, szeretve vagyok, nem kell félnem semmitől. Egy belső elégedettséget és örömöt keresünk sokan ilyenkor, ami valóban a teljesség érzését tudja nyújtani.

About the author

176 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Online Giving

"For this ministry of service is not only supplying the needs of the saints, but is also overflowing in many expressions of thanksgiving to God. Because of the proof this ministry provides, the saints will glorify God for your obedient confession of the gospel of Christ, and for the generosity of your contribution to them and to all the others." 2 Corinthians 9, 12-13

Churche service

  • Worship:(Sunday) 9 am
  • Children's ministry: (Sunday) - 9 am
  • Biblima Group: (every two weeks on Tuesday) - 6 pm

Our Location

  • HU 2335 Taksony, Vezér street 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(at)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…