"Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest." Matthew 11, 28

Mi az újjászületés?

06 September 2020
(0 votes)
Author :  
font size +

"Amikor egy gyermek a világra jön, akkor érzékeli és hallja maga körül valamilyen szinten a világot. Amikor valaki újjászületik, akkor elkezdi érzékelni azokat a lelki valóságokat, amelyeket addig nem tudott. Lehet, hogy ezek a lelki valóságok láthatatlanok voltak számodra. Hirtelen érzékelhetővé válnak, mert kapsz egy új érzékenységet mindennek a megtapasztalására. Jézus azt mondja, hogy aki újjászületett az meglátja az Isten országát. Miért mondja ezt? Mert enélkül nem fogod érzékelni. Lehet, hogy sokat hallottál róla, lehet hogy van róla elképzelésed, de amikor újjászülettél, akkor meglátod. Ez egy spirituális valóság, nem fizikai. Amikor Isten újjászüli a szívünket, akkor egyszer csak az történik, hogy valaki aki lehet, hogy egész életében hallotta azt Igét, most azt mondja, hogy ismertem egész életemben ezt az Igét a Bibliából, de most mégis olyan, mintha valaki felkapcsolta volna a villanyt. Vagy mindig is tudtam, hogy Isten szeret engem, de most érzem ezt. Kezd valóságossá válni a hitem, elkezdem érzékelni és tapasztalni az Istent."

 

(A fenti idézet részlet az igehirdetésből)

About the author

184 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Online Giving

"For this ministry of service is not only supplying the needs of the saints, but is also overflowing in many expressions of thanksgiving to God. Because of the proof this ministry provides, the saints will glorify God for your obedient confession of the gospel of Christ, and for the generosity of your contribution to them and to all the others." 2 Corinthians 9, 12-13

Churche service

  • Worship:(Sunday) 9 am
  • Children's ministry: (Sunday) - 9 am
  • Biblima Group: (every two weeks on Tuesday) - 6 pm

Our Location

  • HU 2335 Taksony, Vezér street 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(at)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…