"Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest." Matthew 11, 28

Hogyan léphetek kapcsolatba Istennel?

16 August 2020
(0 votes)
Author :  
font size +

És Jézus egész élete arról szól, hogy kapcsolódni szeretne, mindazokhoz, akik megfáradtak, akik bűnösök, akiknek az élete összetört, akik gyászban vannak. ÉS valahogy érdekes módon azt látjuk, hogy akik Jézushoz kapcsolódnak, jobban lesznek. Akik vele folytatják, azoknak az élete megváltozik.

És Jézus az egyetlen biztos pontot, az Atyával való kapcsolatát is elveszíti azért, hogy te meg én kapcsolódni tudjunk. Mert a kereszten az Atya elhagyja egy szempillantásra, és Jézus átéli a teljes kapcsolat nélküliséget, azért, hogy te és én most rajta keresztül kapcsolódj az Atyához. Mert mi nem tudjuk lemosni magunkról a tisztátalanságot, mi nem tudjuk a saját bűneinket eltörölni, de Jézus eltörölte, hiszen meghalt azokért. 

Ez azt jelenti, hogy ugyan sem én sem te nem érdemeljük meg azt, hogy Isten segítsen nekünk, beszéljen velünk, megvigasztaljon minket, de amikor Jézusra tekint, akkor egészen másként lát téged, mert a te bűneidért, már elhagyta Jézust, hogy téged soha ne kelljen elhagynia. Ezért ez a legbiztosabb kapcsolat, mert még a halálon is túlmutat. Hiszen ez a kapcsolat nem szűnik meg az életünkkel.

About the author

168 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Online Giving

"For this ministry of service is not only supplying the needs of the saints, but is also overflowing in many expressions of thanksgiving to God. Because of the proof this ministry provides, the saints will glorify God for your obedient confession of the gospel of Christ, and for the generosity of your contribution to them and to all the others." 2 Corinthians 9, 12-13

Churche service

  • Worship:(Sunday) 9 am
  • Children's ministry: (Sunday) - 9 am
  • Biblima Group: (every two weeks on Tuesday) - 6 pm

Our Location

  • HU 2335 Taksony, Vezér street 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(at)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…