"Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest." Matthew 11, 28

Konfirmáció

26 May 2019
(0 votes)
Author :  
font size +

Kedves konfirmandusok! Amikor véget ér valami az életünkben, akkor sok esetben ez egy űrt hagy maga után. Attól függően, hogy szerettük, vagy nem, szívesen csináltuk vagy nem, az űr lehet kisebb vagy nagyobb, de mindenképpen kialakul. Véget ért a Trónok harca a hét elején, sokan komoly pénzeket adakoznak azért, hogy csináljanak még valamit, mert nem bírják ki azt az űrt, ami bennük maradt.

A mai nappal a konfirmációi felkészítésetek is véget ér, és elkezdődik valami más. Arról meg vagyok győződve, hogy nem akartok komolyabb összeget tenni a folytatásra, de ma mégis érdemes egy kérdést végiggondolni, hogy mire volt jó ez az egész?

(Folytatás az igehirdetésben...)

About the author

2296 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Online Giving

"For this ministry of service is not only supplying the needs of the saints, but is also overflowing in many expressions of thanksgiving to God. Because of the proof this ministry provides, the saints will glorify God for your obedient confession of the gospel of Christ, and for the generosity of your contribution to them and to all the others." 2 Corinthians 9, 12-13

Churche service

  • Worship:(Sunday) 9 am
  • Children's ministry: (Sunday) - 9 am
  • Biblima Group: (every two weeks on Tuesday) - 6 pm

Our Location

  • HU 2335 Taksony, Vezér street 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(at)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…