"Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest." Matthew 11, 28

A másik terhét vagy a magamét, melyiket hordozzam?

12 May 2019
(0 votes)
Author :  
font size +

Egy apa, fia meg a szamara déli hőségben mentek a poros utcán. Az apa a szamáron ült, a fiú pedig vezette a jószágot.

„Szegény gyermek! – szólt egy járókelő. – Rövid lábacskájával alig tud lépést tartani. Hogy is lehet valaki ilyen lusta, hogy tétlenül ül a szamáron, és elnézi, hogy a kisgyerek agyonhajszolja magát.”

Az apa megszívlelte a bírálatot, leszállt és fiacskáját ültette a szamárra. Nem sok idő múlva egy újabb járókelő szólta meg rosszallóan:

„Micsoda arcátlanság! A kis csibész úgy trónol a szamáron, mint valami király, szegény öreg apja meg lohol mellette.”

Ez meg a fiút szomorította el, és kérte apját, hogy üljön fel mögé a szamárra. Ekkor egy idős asszony kiabált oda:

„Micsoda állatkínzás!”

Apa és fia összenéztek és leszálltak a szamárról. Néhány lépés után egy idegen kezdett gúnyolódni:

„Milyen ostobák vagytok, talán sétálni viszitek a szamarat? Minek tartjátok, ha még arra se jó, hogy vigyen benneteket?”

Az apa egy marék szalmát adott a szamár szájába, a másik kezét a fia vállára tette, és így szólt: „Bárhogy teszünk is, mindig akad valaki, akinek nem tetszik. Azt hiszem, legjobb lesz, ha csakis a saját fejünk után megyünk.”

About the author

2895 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Online Giving

"For this ministry of service is not only supplying the needs of the saints, but is also overflowing in many expressions of thanksgiving to God. Because of the proof this ministry provides, the saints will glorify God for your obedient confession of the gospel of Christ, and for the generosity of your contribution to them and to all the others." 2 Corinthians 9, 12-13

Churche service

  • Worship:(Sunday) 9 am
  • Children's ministry: (Sunday) - 9 am
  • Biblima Group: (every two weeks on Tuesday) - 6 pm

Our Location

  • HU 2335 Taksony, Vezér street 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(at)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…