"Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest." Matthew 11, 28

A szeretet által munkálkodó hit

28 April 2019
(0 votes)
Author :  
font size +

Amikor a szívünket a cselekedeteink mozgatják, vagyis amikor még alap beállításban, született állapotban vagyunk, akkor olyan dolgokra vágyakozunk, amelyekben átéljük, hogy bizonyos kihívásokat, amik az életünkben elénk jönnek képesek vagyunk legyőzni. Ehhez sokszor az is hozzátartozik, hogy az embernek meg kell küzdeni saját akaratával, saját testével, erejével, és ha erre képes lesz, akkor nagyon büszke is tud lenni magára, és jól eső érzés, ha mások ezt észrevéve megdícsérik, és elismerik.

Tehát az a szív, amelyet a cselekedetei mozgatnak, onnan határozza meg magát, hogy saját erejéből képes a nagy akadályok leküzdésére. Ez szerintem sokaknak ismerős, hiszen a legtöbb akadályt így győzöd le, nem? Meg kell magam erőltetni, túl kell ezen jutni, ha ez elmúlik, akkor minden más lesz, ami nem öl meg az megerősít, nem is kell talán többet mondanom erről, hiszen ismerjük ezt a hozzáállást, hiszen talán mind a mai napig ez a mi hozzáállásunk is az élet nagy kihívásaihoz.

Mi van akkor amikor a szívünket a Krisztusi hit mozgatja? Akkor teljesen más a képlet. A vágyak itt sem kisebbek, de másra irányulnak. Az ilyen ember, arra vágyik, hogy érezze, Isten győzelmesen felemelkedik bennem és általam.

(Folytatás az igehirdetésben...)

About the author

2631 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Online Giving

"For this ministry of service is not only supplying the needs of the saints, but is also overflowing in many expressions of thanksgiving to God. Because of the proof this ministry provides, the saints will glorify God for your obedient confession of the gospel of Christ, and for the generosity of your contribution to them and to all the others." 2 Corinthians 9, 12-13

Churche service

  • Worship:(Sunday) 9 am
  • Children's ministry: (Sunday) - 9 am
  • Biblima Group: (every two weeks on Tuesday) - 6 pm

Our Location

  • HU 2335 Taksony, Vezér street 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(at)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…