Stefán Attila

Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Textus: Lukács evangéliuma 9, 18-22

18Történt, hogy amikor egyszer magában imádkozott, és csak a tanítványok voltak vele, megkérdezte tőlük: Kinek mond engem a sokaság? 19Ők így válaszoltak: Keresztelő Jánosnak, de némelyek Illésnek, némelyek pedig azt mondják, hogy valamelyik régi próféta támadt fel.

Nemrég újra belenézegettem egy filmbe, Lopott idő ez a címe. A nem túl távoli jövőben az idő lesz az új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden percért harcolnak.

Az egymástól jól elválasztott világok egyikében a huszonötnek kinéző, mindenre ráérő gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon,

Van egy kérdés, amit feltettem magamnak az igehirdetésre készülve, és amit most nektek is szeretnék feltenni. Mi különbözteti meg az embert a hódtól?

A készülésem során annak a lényegét próbáltam megérteni, hogy mi is a munka? Mert amit ma reggel szeretném, hogy megértsünk, az az, hogy mit jelent a munkánk az Isten szemszögéből? Miért akarta Isten, hogy dolgozzunk? Hogyan lehet összeegyeztetni a munkánkat a keresztyénségünkkel? Ha felfedezzük azt, hogy Isten hogyan gondolkodik a munkáról, és miért adta azt nekünk, akkor az életünknek egy nagy része, ami sokszor úgy tűnhet, hogy annyira elkülönül a vallástól és a hittől, ugyanolyan Istenközpontú lehet, mint bármilyen vallásos cselekedetünk. 

Mert keresztyénnek lenni azt jelenti, hogy az egész életünk, beleértve a munkánkat is összehangolódik az Isten akaratával, amit a Szentírásban kijelentett. Ennek megértése érdekében szeretnék ma négy okot felsorolni, hogy lássuk, miért adta nekünk Isten a munkát!

(folytatás az igehirdetésben...)

Miért kell erről beszélni? Azért mert egy olyan kultúrában élünk, ahol az egymás iránti szeretet kimutatása nem elsődleges cél. Hiszen alapvetően a kultúránk individualista, vagyis az ember leginkább önmagával foglalkozik. A saját jólétem és boldogulásom visz előre, és határoz meg.

Egy Angliában működő gyülekezetplántálás társalapítója egy kínai származású nem keresztyén férfival beszélgetett, aki szerette volna megismerni a Bibliát. Azt mondja azért érdekli, mert látta hogyan élünk és milyen döntéseket hozunk. Úgy látja, hogy az emberek mindenhol, Kínában és Angliában is, a pénzben keresik a boldogságot. De feltűnt neki, hogy minket nem az anyagi javak megszerzésének vágya hajt. Nem dolgozunk éjt nappallá téve azért, hogy pénzhez jussunk és mindenféle dolgokat vegyünk magunknak. Nem a munkánkból és a karrierünkből merítjük az identitásunkat, mint a legtöbb ember, akiket még Kínából ismer. Én képes voltam feladni az állásomat a bankban [hogy több időm legyen a szolgálatra], ez Kínában szinte elképzelhetetlen a legtöbb ember számára. Arra jutott, hogy mi ismerjük azt az igazi boldogságot, amit ő is szeretne megismerni.

Textus: 1 Thessz 2, 13-14

Az ökumenikus imahéten minden évben gyakoroljuk magunkat abban, hogy hallgatjuk Isten Igéjét, és lehetőségünk van a gyülekezet közösségében válaszolni arra imádságban. Az imádság és az Ige nagyon szorosan összetartoznak a Bibliában is és a keresztyén életünkben is.

És lehet, hogy azt is megkérdeztétek néha, hogy hol van Isten egy-egy ilyen helyzetben? De átélhettétek azt is, hogy mások mentek oda hozzátok, és várták volna, hogy majd ti segítetek nekik, majd ti lesztek a kapaszkodók, hiszen ti hisztek, ti tudtok imádkozni, és azt éreztétek, hogy nem tudok segíteni. Nem vagyok elég erős. Világosságot kerestek nálatok, de ti nem tudtatok világítani. Mibe kapaszkodjunk egy-egy ilyen viharban?

Arra hívlak titeket, hogy kapaszkodjunk abba, aki ezt velünk együtt átéli.

A 6-os számú kórterem egy orosz kisváros kórházának udvarán álló rozzant kis melléképület. Itt helyezik el az elmebetegeket. Mindenható ura Nyikita, az együgyű ápoló, aki rendszeresen ököllel veri a betegeket. A helyiség piszkos, elhanyagolt, mindent elönt a bűz. Ebbe a börtönhöz hasonló kórterembe, négy elmebeteg mellé zárták be a nemesi származású Gromovot, amikor kitört rajta az üldözési mánia.

A kórház orvosa Ragin nem jár be ide. Már régóta elhanyagolja a gyógyítást és

Nagyon tanulságos azt is észrevenni ebben az igében, hogy a thesszalónikai gyülekezetben azok a keresztyén erények, amelyeket olyan sokra tartanak, vagyis a hit, a remény és a szeretet nem légüres térben teremnek, hanem a gyülekezet közösségében. Olyannyira így van ez, hogy a hívogatás gyakorlatilag fölöslegessé is vált, mert annak a híre, ami közöttük történt, előbb érte el az embereket, mint az igehirdetés. Mindenki „vevő volt” erre a jelenségre. És Pál apostol azt mondja a gyülekezetről, hogy „példává is lettetek minden hívő számára.” 

1. oldal / 11

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…