Stefán Attila

Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Textus: Máté 11, 16-24

Ez a szakasz három dolgot tanít meg nekünk: beszél Jézus itt a hitetlenség erejéről, azután annak a karakteréről, majd arról is, hogy mi a megoldás a hitetlenségre és a kételkedésre…

Textus: Máté 11, 2-6

Nagyon nehéz nekünk elkülönítenünk magunkban Jézus ajándékait magától Jézustól. Mert amikor először magunkhoz öleljük őt, olyan sok mindent kapunk tőle. Gyakran úgy vagyunk, mint a szerelmesek: minden ragyogó, gyönyörű, sugárzó, boldog. Annyi minden adatik, annyi minden jóra fordul.

Textus: Máté 10, 1-25

Az imént felolvasott igerész Máté evangéliumának egy új szakaszához vezet bennünket. Eddig arról beszélt Jézus a megelőző nagyobb részben, a Hegyi Beszédben, hogyan éljenek a tanítványok egymással. Hogyan viszonyuljanak egymáshoz a keresztyén közösségen belül.

Igehirdető: Borsos Máté

Textus: Máté 9, 9-17

Textus: Máté 8, 1-34

Azt gondolom, hogy az elmúlt napokban egyre többen azzal a kérdéssel foglalkoznak, hogy vajon kinél összpontosul a világ legnagyobb hatalma? Vajon Putyin az, aki ezt birtokolja, vagy Amerikai kézben van az erősebb hatalom, esetleg Kína, csak most ő a partvonalról figyel és nem tesz semmit? Kinél van a legnagyobb hatalom? Ki az, akinek bele kellene szólni ebbe a mostani helyzetbe, hogy rend legyen?

Téma: Máté evangéliuma

Textus: Máté 7, 13-29

Igehirdető: Borsos Máté 5. éves teológus

Textus: Máté 7, 1-5

Textus: Máté evangéliuma 6, 19-34

A kislányunk megszédül a kincs szó puszta említésétől is. Gyakorlatilag minden, amit talál, „kincs”. Ezért szívesen kutat kérdés nélkül bárkinek a cuccai között, mert hátha talál magának olyan kincset, amire éppen abban az adott pillanatban vágyik.

1. oldal / 12

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…