Stefán Attila

Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Textus: 1 Péter 5, 6-11

Hadd osszak meg veletek egy talán általatok is ismert történetet. Mélyen megrendített, hogy egy olasz város esperese, Giuseppe Berardelli atya – akinek plébániai közössége vásárolt egy lélegeztetőgépet – úgy döntött, lemond a gépről, hogy egy nála fiatalabbnak jusson.” 72 éves volt, más betegséggel is küzdött, de azt mondta, hogy inkább ő elmegy azért, hogy más élhessen.

Igehirdető: Lovas András református lelkipásztor

Ismerjük a mondásokat, amire a legtöbbet gondolsz azzá válsz, amit eszel azzá leszel, és így tovább, de a lényeg, hogy meghatároz minket az, amire a legtöbbet gondolunk, ami a legközpontibb az életünkben.

Az Igazából mennyország az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere, 2010 novembere óta vezeti az amerikai sikerlistákat. Nemcsak azért, mert egy tüneményesen megírt történet, hanem mert Colton Burpo, a klinikai halálon átesett kisfiú esete a szkeptikusokat is elbizonytalanította, a viták megtöltötték a sajtót.

Egy négyéves kisfiúnak műtét közben leállt a szíve, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük. Amikor magához tért, csupa olyasmiről kezdett mesélni,

Textus: Lukács evangéliuma 9, 18-22

18Történt, hogy amikor egyszer magában imádkozott, és csak a tanítványok voltak vele, megkérdezte tőlük: Kinek mond engem a sokaság? 19Ők így válaszoltak: Keresztelő Jánosnak, de némelyek Illésnek, némelyek pedig azt mondják, hogy valamelyik régi próféta támadt fel.

Nemrég újra belenézegettem egy filmbe, Lopott idő ez a címe. A nem túl távoli jövőben az idő lesz az új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden percért harcolnak.

Az egymástól jól elválasztott világok egyikében a huszonötnek kinéző, mindenre ráérő gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon,

Van egy kérdés, amit feltettem magamnak az igehirdetésre készülve, és amit most nektek is szeretnék feltenni. Mi különbözteti meg az embert a hódtól?

A készülésem során annak a lényegét próbáltam megérteni, hogy mi is a munka? Mert amit ma reggel szeretném, hogy megértsünk, az az, hogy mit jelent a munkánk az Isten szemszögéből? Miért akarta Isten, hogy dolgozzunk? Hogyan lehet összeegyeztetni a munkánkat a keresztyénségünkkel? Ha felfedezzük azt, hogy Isten hogyan gondolkodik a munkáról, és miért adta azt nekünk, akkor az életünknek egy nagy része, ami sokszor úgy tűnhet, hogy annyira elkülönül a vallástól és a hittől, ugyanolyan Istenközpontú lehet, mint bármilyen vallásos cselekedetünk. 

Mert keresztyénnek lenni azt jelenti, hogy az egész életünk, beleértve a munkánkat is összehangolódik az Isten akaratával, amit a Szentírásban kijelentett. Ennek megértése érdekében szeretnék ma négy okot felsorolni, hogy lássuk, miért adta nekünk Isten a munkát!

(folytatás az igehirdetésben...)

1. oldal / 12

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…