Fénysugarak

19 január 2017
(0 votes)
Author :  

…kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát.


Jézus imádkozott és virrasztott, mielőtt kiválasztotta a tizenkettőt, azokat a tanítványait, akik úgy tanulhattak tőle, ahogy senki más. Jézus szolgatársai lehettek, ami kiváltság és nagyobb felelősség is. Miért éppen ők? Tudjuk, hogy Jézus mindig az Atya akaratát cselekedte. Virrasztott, vagyis áldozatot hozott a kiválasztásért annak érdekében, hogy ezúttal is „átvegye” az Atya akaratát. Minket is elhívott az Úr. Ő tudja, miért és mire. Néven nevez, pontosan tudja, melyikünkre mit bíz. Fontos döntések előtt, – amikor semmi sem zavar, amikor elég időnk van egybefüggően, és amikor nekünk is formálódnunk kell, hogy elfogadjuk az Atya akaratát (Jézus tudta, melyik tanítvány lesz árulóvá) – éljünk szabadságunkkal, és tegyük első helyre mi is a könyörgést akár áldozat árán is! Sokan beszámolnak róla, hogy imaéjjelek, dicsőítő estek után hiába aludtak kevesebbet, kipihentebbeknek, békességesebbeknek, tisztánlátóbbnak érzik magukat. És arra is megkapják az erőt, hogy megmaradjanak Krisztusban.

Ajánlott igeszakasz:  Jn 8,12; 26–29

26075 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Vezér utca 28.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…