"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11, 28

Karácsonyi adományok

14 november 2016
(0 votes)
Author :  
font size +

 

„Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: „Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké.”

2Kor 9: 8-9

 

Az idei karácsony alkalmával sem ünneplünk mást, mint eddig. Isten hatalmas ajándékát ünnepeljük. Aki megszületett erre a földre, és Önmagát adta értünk. Ezért mi is szeretnénk ezt valahogyan megmutatni, meg-és elé élni az emberek elé. Ennek egyik nagyon egyszerű módja az ajándék, amit átadathatunk valakinek, és elmondhatjuk mellé, hogy bizony ez a jelképes kis csomag a NAGY AJÁNDÉKOZÓRA mutat.

Ha te is megajándékozottnak érzed magad, bátorítunk, hogy adj tovább abból, amit te is kaptál. Idén is szeretnénk megajándékozni a gyermekeket, az idős embereket, a szegényebb családokat, és ebben te is segíthetsz. Olyan 160 csomagot szeretnénk elkészíteni, és ezeknek a csomagoknak az egységára körülbelül 1000-1500 forint lenne. Ha úgy érzed, hogy „örökbe fogadnál” egy-két csomagot, akkor a gyülekezetünk számlaszámára átutalhatod az összeget „karácsonyi csomagra” közleménnyel(A számlaszámot IDE kattintva nézheted meg), vagy adományodat eljuttathatod a lelkészi hivatalba személyesen, vagy az istentiszteleten bedobhatod az arra kijelölt perselybe.

 

A következő sorokban olvashatsz néhány gondolatot a jókedvű adakozásról. (A szerző Steinbach József a Dunátnúli Ref. Egyházkerület püspöke)

         „Kezdjük ott, hogy a jókedv eleve Isten ajándéka. A „jókedv” azt jelenti, hogy Jézus Krisztusban élek, és reménységem látszik rajtam, még a sírás idején is; ezzel pedig bátorítok másokat. Vagyis a jókedvű ember mindig ad a másiknak, a körülötte élő, sokféleképpen szűkölködőknek (12-13). Nemcsak pénzbeli, vagy látható javakkal történő adakozásról van tehát szó, de Igénk szerint arról is (6-7). Híjával vagyunk a jókedvnek, bulik vannak, vagy súlyos depressziók, inkább mindkettő együtt.

        Aki „bőven” ad, lehetőségeihez képest, illetve ezzel a jókedvvel, az mindig csak gazdagabbá lesz. Nem „üzleti viszonyról” van szó, hanem az adakozás kétségtelen áldásairól, az adakozóra nézve. Aki ad, az felüdül (Példabeszédek 11,25). Aki ad, az megerősödik hitében (9-11). Aki ad, az testvérekre talál azokban, akiknek adott (14); de ha ez mégsem így történik, mert az adományozott csak visszaél a szeretettel, akkor sem csügged. Az adománnyal nem lehet visszaélni, de az adakozó szeretettel nagyon is. Ez a krisztusi út része. Ezt tudomásul vesszük, elhordozzuk, szeretetünk, segíteni akarásunk nem szűnik meg, de ugyanakkor soha nem esztelenül és értelmetlenül segítünk és szeretünk!

        Minden segítség abból a gazdagságból táplálkozik, aki a mi Urunk, Jézus Krisztus. Mindent Őtőle kaptunk, Őneki adjuk vissza, amikor egy bőséges részét továbbnyújtjuk. Őbenne tudjuk azt is, hogy ebben a bűntől rontott világban a legjobb indulatú segítség sem szünteti meg az ember alapvető nyomorúságát, még akkor sem (utópia), ha eltűnne a konkrét testi nélkülözés a földről. Ilyenkor derül ki az ember alapvető nyomorúsága, minden társadalmi igazságtalanságon túl, hogy sok még a baj, és jaj, meg kell halni (Babits). Megváltás kell. Jézus Krisztus kell!”

About the author

3184 Views
Stefán Attila

"Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére..." Róma 1, 16

Maupassant Az ékszer c. írása egy hivatalnokról és feleségéről szól, akik szeretnének felemelkedni, és szégyellik szegénységüket. Egyszer meghívást kapnak egy bálba. A feleség gazdag barátnőjének ékszerét kéri kölcsön az estére, hogy ne nézzék le szegénysége miatt. Az ékszert azonban elveszti. Óriási adósságokba keveredve megvásárol egy ugyanolyan nyakéket, hogy a tulajdonosának visszaadhassa. Húsz évet dolgoznak férjével, hogy az adósságokat letörlesszék: mindenről lemondanak, gyermeket sem vállalnak. Egy váratlan találkozás során derül ki, hogy az elvesztett ékszer egy olcsó, de remek utánzat volt, amiért ő cserébe egy valóságos nyakéket szolgáltatott vissza, és erre ráment az élete.

Hamis „ékszerek” után futnak sokan egész életükben. Pál apostol a valódi ékszerről szól nekünk a Római levélben: a megváltás evangéliumáról, amit Isten drága véren szerzett, de ingyen ajándékoz nekünk. Keresd ezt, és boldog leszel!

Támogass minket.

"Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent (...), és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul." 2 Kor 9, 12-13

Alkalmaink időpontjai

  • Vasárnapi istentiszteletek: 9 óra
  • Gyerekistentiszteletek: vasárnap - 9 óra
  • Biblima csoport: páros héten kedden - 18 óra

Elérhetőség

  • 2335 Taksony, Virág utca 6.
  • Telefon: +36-30/743-5184
  • Email: taksony.ref(kukac)gmail.com
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…